Bursa’da Gezilip Görülmesi Gereken 5 Yer

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan Bursa’da gezilecek yerler birçok yer vardır. Dilerseniz şehrin merkezinde bulunan tarihi yapılara görebilir veya Uludağ gibi doğal güzelliklerde keyifli zaman geçirebilirsiniz. Bu yazıda sizlere Bursa’da gezilip görülmesi gereken 5 yeri sizlere aktaracağız.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Ulu Camii

Hanlar Bölgesi’nde yer alan Ulu Camii, Bursa’da görülecek yerler arasındadır. 1400 yıllarında inşası tamamlanan Ulu Camii, 1855 yıllarında gerçekleşen depremlerden sonra tekrar restore edilerek bugünkü görünümünü kazanmıştır. Saf altından yapılan iplik ile işlenen Kâbe Kapısı’nda bulunan örtünün değiştirilmesinden sonra camiye getirilmesinden dolayı Ulu Camii büyük önem kazanmıştır.

Yeşil Camii ve Yeşil Türbe

Bursa merkezine otobüs ile kolaylıkla gidebileceğiniz Yeşil Camii, adını içerisinde bulunduğu semtten almaktadır. Bursa’nın tarihi yerleri arasında ve 1419 yıllarında inşa edilmiş olan Yeşil Camii’nin bahçesinde aynı isimde bir türbesi bulunmaktadır. Türbenin duvarlarını süsleyen çini motifleri ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Emir Sultan Cami’ye yaklaşık 10 dakikalık yürüme mesafesinde olan türbede Sultan Mehmed Çelebi’nin, dadılarının ve çocuklarının eşyaları bulunmaktadır.

Uludağ

Bursa’nın kayak turizminde zirveye taşıyan Uludağ, 2 bin 625 metre yüksekliği ile hem kış sporlarına hem de doğa sporlarına ilgi duyan kişilerin tercihi ettiği yerlerden birisi haline gelmiştir.

Zirvede Sarıalan, Sobra ve Kirazlı gibi yaylaların olmasından dolayı her mevsim turizmin odağı haline gelmiştir. Roma Dönemi’nde bu bölgede kurulan manastırların varlığının Keşiş Dağı olarak adlandırılmasına neden olmuştur. 1933 yıllarında Uludağ’a kurulan ilk otel ile birlikte bölgede canlılık artmıştır ve Yeşilçam sahnelerinin birçoğu burada çekilmiştir. Çeşitli türdeki bitki ve hayvan türlerini ağırlayan Uludağ’da bütün güzellikleri görebilirsiniz. Teleferik ile ulaşım sağlayabileceğiniz Sarıalan yaylasına minibüsler ile Uludağ’ın oteller bölgesine gidebilirsiniz.

Bursa

Pirinç Hanı

1508 yıllarında Yakup Şah bin Sultan Şah ile Abdullah oğlu Ali tarafında inşa edilen Pirinç Han, birkaç onarım çalışmalarından sonra toparlanmıştır ve daha sonra alışveriş merkezi haline getirilmiştir. Kafeler ve çay bahçeleri ile misafirlerini ağırlayan handa çeşitli işletmeler yer almaktadır.

Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi

Tofaş otomobil fabrikası tarafından tadilat ettirilen ve 2002 yıllarında misafirlerini ağırlamaya başlayan Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, Türkiye’nin tek ve ilk Anadolu arabaları müzesi unvanına sahiptir.

Müze saat 10.00-17.00 arasında hizmet vermektedir ve giriş ücreti bulunmamaktadır. Müzeye girdiğiniz zaman çeşitli organizasyonlarının gerçekleştiği Tofaş Sanat Galerisi’nide gezebilirsiniz. Bu yerde yorgunluğunuzu atabileceğiniz Fayton Cafe adında bir işletme dahi bulunmaktadır.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir