Beylikdüzü Yaşam Vadisi Nerede, Nasıl Gidilir ve Orada Neler Yapılmalıdır

Beylikdüzü Yaşam Vadisi Avrupa yakasında bulunan Avcıların batı tarafında Beylikdüzü ilçesindedir. Özel aracınız varsa; E5 üzerinden Avcılar istikametine doğru gitmelisiniz. Beylicium AVM’yi geçtikten sonra kavşaktan sağ yöne doğru devam ederek levhaları takip ettiğinizde Vadi’ye ulaşabilirsiniz.

Otobüs ile gitmek için; Avcılar’dan 400A otobüsüne binebilirsiniz. Metrobüs ulaşımı için; Haramire istasyonuna indikten sonra, 400A numaralı otobüse binerek Vadiye ulaşabilirsiniz.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi Şehir Parkı Hakkında Bilgiler

Yaklaşık 1 milyon m² büyüklüğü ve 6 etaptan oluşan İstanbul’un en büyük ve yeşil kent içi parklarından biri olan Yaşam Vadisi 1.etabı 2018 yılında hizmete açıldı.

Yaşam Vadisi’ni çevreleyen alan içerisinde bulunan turizm, sağlık ve eğitim fonksiyonları vadi içerisine dahil edilmiştir. Ayrıca yeşil sistemi ile farklı fonksiyonlarla desteklenmiş bir mekân oluşturulmuştur.

Bu alandan sahildeki merkeze kadar uzanan kısım farklı niteliklere kullanım alanları ve bahçelerin yer aldığı yeşil ve açık alan olarak tasarlanmıştır. “Yeşil Odaklı” olarak tanımlanan ve çoğunlukla konut kullanımlarıyla çevrelenmiş bir alan, rekreasyon, spor ve dinlenme olanakları sağlanarak vatandaşlarına kullanılabilecek bir bölüm tasarlanmıştır.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi

Yaşam Vadisi’nde halkın rahat bir nefes alacağı dinlenebileceği, eğleneceği bir yaşam alanı oluşturulmuştur. Olabildiğince yeşil ve olabildiğine sosyal bir yaşam alanı olarak tasarlanan Yaşam Vadisi içerisinde 1.300 adet ağaç, 50 bin adet Ağaçcık-Çalı, 1.500 adet Sarılıcı-Tırmanıcı, 6.300 adet mevsimlik çiçek türü bulunmaktadır.

Yaşam Vadisi etrafında Öğretmen evi, Huzur evi, Okul, iki adet belediye hizmet alanı, Koruluk, Buz pisti ve halı saha gibi kamu alanlarıyla entegre edilmiş bir peyzaj düzenlemesiyle eşsiz bir park tasarlanmıştır.

Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde Neler Var?

Yaşam Vadisi’nde; 3360 metrekarelik gölet ve 4100 metrekarelik bir biyolojik gölet bulunmaktadır. Bunların dışında; şelale ve derler de var. Dere ve şelaleler 1620 metrekaredir. Meydan Şelale ise 185 metrekaredir. Sanat Atölyesi Havuzu 30 metrekare olmak üzere üç adet daha su oyunu bulunur. Yaşam Vadisi 1. etaptaki göletlerin yapımlarında biyolojik arıtma sistemleri kullanılmıştır. Kullanılan teknoloji, biyolojik gölette kimyasal bir uygulama yapmadan, suyun bitkiler ve ortamdaki bakteriler yolu ile temizlenmesiyle ortaya çıkan ekolojik oluşumdur. Her türlü hava koşullarına dayanabilen, her zaman sağlıklı ve temiz olmasına imkan sağlayan her mevsim estetiktir. Ayrıca suyun mevcut olduğu alanlarda bahçeyi seyretme imkanı sunulmaktadır. Bunların dışında göl kenarında değerlendirebileceğiniz renkli bitkilerle de adeta küçük birer cennet görüntüsü vermektedir.

Önerilen İçerik :   Kütahya kiralık daire fiyatları ne kadar?

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir