Sivas’ın Doğal Ve Beşeri Güzellikleri

Türkiye’nin İç Anadolu bölgesinde yer alan Sivas’ın pek çok turistik yerleri vardır. Sivas’da doğal güzellikleri ve dünya mirasına aday olabilecek yapıları bulunur. Bu yüzden geçmişten günümüzü Sivas pek çok turisti kendisine çekmektedir. Sivas’da doğal güzelliklerin dışında pek çok tarihi eserler de bulunmaktadır. Kültürel zenginlikler açısından da çok zengin olan Sivas pek çok sporsal aktiviteye de ev sahipliği yapmaktadır.

Sivas’ın Doğal Güzellikleri

1- Yıldız Dağı

Sivas denince akla ilk gelen doğal güzelliklerden biri Yıldız Dağı’dır. Sivas’ın kuzeyinde bulunur. 2552 metre yüksekliğine sahiptir. İl merkezine uzaklığı ise 58 kilometredir. Yıldız Dağı’na yakın olan Yıldızeli ilçesi ismini buradan almıştır. Yıldız Dağı’nın güney cephesinde pek çok şelale, gölet, mağara gibi doğal güzellikler de bulunur. Kış aylarında tamamen karla kaplı olan Yıldız Dağında kayak merkezi de bulunmaktadır. Burada yapılan araştırmalara göre Yıldız Dağında çığ, kaya düşmesi, heyelan tehlikesi bulunmamaktadır. Herhangi bir kaybolma durumunda arama kurtarma ekipleri hazırda beklemektedir.

2- Dipsiz Göl

Dipsiz Göl Sivas’ın Doğanşar ilçesinde yer almaktadır. Dipsiz Göl İlçe merkezine 16 kilometre şehir merkezine ise 82 kilometre uzaklıktadır. 50 metreden dökülen şelale de bu güzelliğin yanı başında bulunmaktadır. Fotoğraf çekmek isteyen pek çok turistin buluşma noktasıdır. Her ne kadar pek çok turiste ev sahipliği yapsa da devlet tarafından gerekli yatırın yapılmamıştır. Devletin bu bölgeye yatırımı sonucunda turist sayısında ciddi bir artış beklenmektedir.

3- Kalkım Balıklı Kaplıca

Kangal ilçesinin Çetinkaya kasabasına 6 kilometre uzaklıktadır. Sedef hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Sağlıklı jeotermal sular açısından oldukça zengindir. Geçtiğimiz yıllarda bakanlık bu bölgeyi koruma kararı almıştır. Balıklı Kaplıcası’na yeşil alanlar

, spor alanları, sağlık merkezleri, spor parkları yapılarak bölge zenginleştirilmektedir.

Önerilen İçerik :   Otobüs Bileti Alırken Karşılaşabileceğiniz Sorunlar ve Çözüm Yolları

4- Meydan Camii

1564 yılında yapılan Meydan Camii Sivas’ın merkezinde bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman’ın veziri olan Koca Hasan Paşa tarafından yaptırılmıştır. 1968 yılında onarım çalışması yapılmıştır. Halk arasında ismi Çukur Camii olarak da geçmektedir. Camii dikdörtgen olarak yapılmıştır. Üzeri kiremit ile eğilimli olarak örtülmüştür.

5-Sivas Ulu Camii

Ulu Camii Sivas’ın merkezinde bulunmaktadır. Anadolu’da bulunan en eski camilerden bir tanesidir. Mimarisi ile Anadolu’da bulundan diğer camilere ilham kaynağı olmuştur.

Sonuç olarak Sivas pek çok doğal güzelliğin yanında tarihsel kalıntıları ile de turistik bir şehirdir. Bu güzelliklerin dışında daha onlarca güzelliği bulunmaktadır. Yemek kültürü açısından da oldukça zengindir. Tüm kültürel mirasları ile tarihsel bir şehir olma özelliğini korumaktadır.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir