Nevşehir’de Gezilip Görülmesi Gereken 5 Yer

Orta Anadolu’nun turizm merkezi olan, Dünya’nın sayılı kültür miraslarından biri olan Nevşehir, eşsiz güzellikleri ile karşımıza çıkmaktadır. Eğer sizlerde gezi planınız arasında Nevşehir’i eklediyseniz, Nevşehir turu için en güzel ayların bahar ayı olduğunu bilmeniz gerekir. Bu nedenle biz de bahara merhaba diyeceğimiz bu günlerde, Nevşehir’de nerelere gidilir sorusuna kısa bir yazı hazırlamak istedik.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Nevşehir’de Görülmesi Gereken Yerler Listesi

Nevşehir’de gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin listesi;

Temenni Tepesi

Ürgüp’te, şehrin tam ortasında yükselen tepenin üzerinde dinlenerek bir şeyler içebileceğiniz kafeler yer almaktadır. Ancak tepenin en güzel yanlarından biri tüm peri bacalarını içine alıp, neredeyse Kayseri’ye kadar uzanan açık manzarasıdır. Özellikle gün batımı ve sonrasını izlemek için muazzam bir yerdir.

Göreme Açık Hava Müzesi

Göreme ilçesinde yer alan kaya yerleşim bölgesi, ülkemizin en önemli değerlerden birisidir. M.S. 4. yüzyıldan başlayarak 13. yüzyıla kadar süren bir yerleşik manastır hayatına ev sahipliği yapmıştır ve kayalar oyulduğu için halen düzgün bir şekilde ayakta kalabilmiş ender güzelliklerden birisidir. İçerisinde kiliseler, manastırlar, yemekhaneler ve şapeller gibi onlarca farklı bölüm yer alır. Tavsiyemiz, sadece burası için bile bir gününüzü zaman ayırmak.

Nevşehir

Derinkuyu Yeraltı Şehri

Derinkuyu yeraltı şehri Nevşehir’de gezilecek yerler arasında bulunmaktadır. Nevşehir’in bilinen en büyük yer altı şehridir. Bilinen denilmesinin sebebi; Derinkuyu’da olduğu bilinen misyoner okulunun bile yeri halen tespit edilememiştir. 8 katlı ve 85 metre derinlikteki şehirde kilise, mezar odaları, ahırlar ve mutfaklar gibi oldukça ilginç bölümler yer alır.

Kaymaklı Yeraltı Şehri

Kaymaklı yeraltı şehri 8 katlı devasa bir yerdir. Devasa denilmesinin sebebi yıllar öncesinden oyularak inşa edilmiş olmasıdır. Ancak yine de Derinkuyu ile kıyaslandığı zaman daha küçüktür. Kesin bir şekilde tespit edilememiş olsa da Derinkuyu ile bağlantısı olduğu iddia edilmektedir.

Önerilen İçerik :   Karabük'e Giderseniz Bunları Mutlaka Yapın!

Ihlara Vadisi

Ihlara vadisinin bozkır ortasındaki görüntüsüne sakın aldanmayın ve ne olursa olsun buraya kesinlikle gelmelisiniz. Alsa pişman olmayacaksınız. Bırakın vadinin sonuna kadar inmeyi , yakınına bile geldiğiniz zaman o eşsiz büyüye kapılacaksınız. Binlerce yıl öncesinden yüzlerce kiliseye ev sahipliği yapmış olsa da artık sadece birkaç kilise gezilebilir durumdadır ve buna rağmen ömür boyu unutulamayacak bir anı ve deneyim yaşatacaktır.

Nevşehir’de gezilecek yerlerin listesini ve görülmesi gereken yerler hakkında kısa bilgiler vermeye çalıştık. Sizlerde Nevşehir’e geldiğinizde, bu yerleri gezerek harika deneyimler yaşayabilirsiniz.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir