Mısır Gezi Rehberi: Mısır Gezisi için Önemli Notlar

Mısır, Güney Afrika’da, Sina Yarımadası’nı Batı Asya’ya bağlayan bir kara köprüsü oluşturan bir ülkedir. Afrika ve Orta Doğu’nun en yoğun nüfuslu bölgelerinden biridir. Nüfusunun büyük çoğunluğu, tek verimli tarım arazisinin bulunduğu Nil Nehri yakınında yaşıyor. Mısır’ın manzarası çoğunlukla kumdur, ayrıca Sahra ve Libya Çölü’nün “kızıl topraklar” olarak anılan kısımlarına sahiptir, eski zamanlarda bu topraklar Firavunları batıdan gelebilecek herhangi bir tehditten korumuştur.

Mısır, dünyanın en eski medeniyetlerinden biri olan Eski Mısır ile beş bin yıldan fazla kayıtlı bir tarihe sahiptir. Aynı zamanda sanat eseri ve mimaride tasarımları kodlayan ilk büyük medeniyetlerden biriydi. Belki de Mısır’ın bildiği en iyi şey Büyük Piramitler, sütunlar ve büyük, etkileyici mezarlar.

Bu Yazıda Okuyacaklarınız

Piramitler

Üçüncü yüzyılda inşa edilen, bilinen en eski ve en eskisi olan Djozer Piramidi var. Imhotep tarafından tasarlanmış ve tüm dünyadaki en eski anıtsal yapı olarak kabul edilmektedir. En iyi bilinen piramitler Kahire ve Giza’da bulunabilir, Giza’daki piramitlerin birçoğu dünyanın en büyük piramitlerinden bazılarıdır. Giza’daki Khufu Piramidi, şimdiye kadar yapılmış en büyük piramittir ve bugün hala var olan tek orijinal “Antik Dünyanın Yedi Harikası” ndan biridir.

Mısır Gezi

Piramitler, ölen Firavunların öbür dünyaya yükselmeleri için merdiven olarak hizmet edecek şekilde tasarlandı. Şeklin, eski Mısırlıların dünyanın oluştuğuna inandıkları ilkel höyüğün temsili olduğu düşünülüyor. Diğerleri, şeklin güneşin alçalan ışınlarını temsil ettiğine ve piramitlerin çoğunun, uzak mesafeden görünür kılan parlak bir şekilde cilalanmış kireç taşı ile karşı karşıya olduğuna inanıyor. Mısır efsanesine göre tüm piramitler, ölülerin diyarıyla ilişkilendirilen batan güneşin yönüne bakacak şekilde Niles batı kıyısında inşa edildi.

Kahire

Kahire, Mısır, cami anlamına gelen “1.000 Minare Şehri” olarak da bilinir. Mısır, aşağıdaki gibi bir dizi yönetici imparatorluktan etkilenmiştir; Abbasis, Fatımid, Eyyubid Memluk ve Ottoman. Mısır, birçok farklı stile sahip geniş bir cami yelpazesi sunuyor ve bu da onu mimari bir altın madeni yapıyor. Turizme açık camilerin çoğu İslami Kahire’de bulunur, ancak en eskisi Kıpti ziyaret edilebilir.

Önerilen İçerik :   Fas’a Gitmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Mısır İklimi

Mısır ikliminin çoğu sıcak günler ve soğuk gecelerden oluşur. Mısır sadece iki mevsime sahiptir; Kasım-Nisan ayları arasında düşen kış ve Mayıs-Ekim ayları arasında geçen yaz mevsimi. Mevsimlerdeki farklılıklar gündüz sıcaklıklarında ve hakim rüzgarlardaki değişikliklerde not edilebilir. Mısır, yılda ortalama sekiz milimetreden daha az yağış alan nem oranı düşük bir ülkedir. Mısır’da meydana gelen olaylardan biri de baharın sıcak rüzgarlarıdır, bu rüzgarlar yüksek hızlara ulaşabilir ve çöllerden kum taşıyabilir, günlerce esebilirler ve neden olduğuna dair bir açıklama yoktur.

Güneye, Deltadan Sudan’a doğru ilerlerken, sıcaklıklar açık çöle benzer. İskenderiye nispeten yüksek nem oranına sahip bir bölgedir, ancak deniz meltemleri nemi düşürmeye yardımcı olur ve havayı soğutur. Kahire şehri, yılın geri kalanında yüzde 77’ye varan nem seviyeleri bildirdi. İskenderiye’de kuzeyde iken, daha düşük sıcaklıklar onu gerçek bir turizm beldesi haline getirdi.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir