Yeni Yıl Kutlamasıyla Damga Vuran Ülkeler

Tüm yıl boyunca güzel anılar yaşamakta veya tam tersi tüm yılımız kötü bir şekilde geçse de hepimiz yeni yıl geldiğinde mutlu bir şekilde gelecek olan yılı kutlamaktadır. Yeni bir yıl demek yeni bir farklılık anlamına gelmektedir. Artık günler aylar yıllar geçtikçe hayatın her anlamında farklılıklar da meydana gelmektedir. Ancak herkesin temennisi yeni yılında mutlu olmak, güzel dostluklar elde etmek, huzur içinde ve barış içinde yaşamaktır. Sevdikleriyle hep birlikte olmak isterler. Ancak hayat bu kadar da tozpembe değil çünkü hayatın her yerinde acısı da tatlısı da yer almaktadır. Sizlere diğer ülkelerin yeni yılı ne şekilde ve nasıl kutladıkları hakkında bilgiler vereceğiz.

ispanya-yilbasi

  • İspanyollar her zaman keyiflerine düşkün yaşamakta olan kişilerdir. Onlar için hayatta en değer verdikleri şey eğlenceleridir. Yeni yılı da genellikle güzel yemekler hazırlayıp dostları ve aileleriyle bir araya gelip karşılarlar. Bu güzel masada her zaman bulundurdukları yiyecek ise üzümdür. 12 tane üzümü yiyerek geri sayım yaparlar. Bu tür şeyi yapmalarının sebebi ise yeni yılda şans ve uğur getireceğine inandıkları içindir.

danimarka-tabak-kirma

  • Danimarka da genellikle insanlar yeni yılı dışarıda geçirirler. Buz pistleri yılbaşı günü insan akınına uğrar. İnandıkları bir gelenekleri ise tabak kırmaktır. Bir yıl boyunca eskimiş olan tüm tabaklarını toplarlar ve atmazlar. Daha sonra yılbaşı gecesi dışarıya çıkarak bu tabaklar kırarlar. İnanç olarak ise eski tabakları kırdıklarında kötü kaderlerini de bu tabaklarla bir attıklarına inanırlar. Diğer bir gelenekleri ise yüksek bir yerden atlamaktır. Geri sayım başladıktan sonra yüksek bir yerden yani koltuktan veya merdivenden kendilerini atarlar.

japonya-yilbasi

  • Japonlar pirinç yemeyi çok seven insanlardır. Yeni yılda da genellikle mochi yerler. Bu yemek içerisinde pirinç bulunan bir tür kektir. Kapılarının üzerine yeni yılda genellikle ip asarlar. Çünkü bunun yeni yılda evlerine şans getireceğine inanırlar. Belirli bir kesim tapınaklara giderek orada dua ederler daha sonra yeni yıla tam girildiği saatte 108 defa çan çalarlar. Bu 108 kere çan çalmanın amacı ise 108 adet sıkıntı ve kederden kurtulacağının göstergesidir.
Önerilen İçerik :   En İyi Egzotik Plajlar

belarus-yilbasi

  • Belarus’ta bekâr olan kadınlar yılbaşı gecesi mısır tanesi alırlar. Bu mısır tanesini ise bir yarışma gibi aynı ayda tavanın üzerine atarlar ve kimin mısır tanesi önce patlarsa o kişi yeni yılda evleneceği anlamına geldiğine inanmaktadırlar. Diğer bir şeyde bekâr kadınlar önlerine mısır tanesi ve horoz koyarlar. Bu horoz hangi mısırı daha önce yerse o kişi yeni yılda en erken evlenen olacaktır.

YORUMLAR

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir